Podcasten Haveristerna

Axel är en medelålders, livstrött och misantropisk IT-tekniker med en fäbless för färgsprakande invektiv. Helst skulle han spendera all sin tid med att spela vidya och dricka hot shots, men eftersom världen ser ut som den gör är hans livsgärning sedan cirka 2003 istället att skälla ut folk på internet.

Myra är en internetkrigarprinsessa som försörjer sig till stor del på att skriva om mänsklighetens dumhet. Hennes politiska åskådning beskrivs bäst som frihetlig vänster med en förkärlek för arbetsläger. Myra bryr sig om saker som internetkultur, frågor som rör sexualitet, jämställdhet och rättighetsfrågor i stort. Korstågar för fulkulturens bevarande. Är ständigt försenad, oftast i sängen och sällan påklädd – men alltid online.

Henrik är en sosse i exil i väntan på vänstervindar. Låter det pretentiöst? Det är exakt var det är. Istället för att ta tag i situationen valde han att sitta och grina i en podd om sossarnas högervridning. Till vardags jobbar Henrik som ombudsman och ideellt med sajten interasistmen.se. Henrik har också två bisittare under inspelning av podden vid namn Axel och Bambi som mest bryter in med glada tillrop när en bil kör förbi utanför.

Vi bryr oss inte om vilket parti du röstar på eller företräder, din religiösa åskådning, ditt kön, din etnicitet, din längd, hårfärg, frisyr, vikt eller din tandrads jämnhet. Vi bryr oss om huruvida du har betett dig eller uttalat dig klandervärt. Har du det kan du räkna med att vi förr eller senare, sannolikt med tidigare nämnda attribut som parerdolk, hugger ner dig med detta klandervärda som slagsvärd.

Vi är Haveristerna®.

Podcasten hittar du på Pippa.io och Spotify (eller i valfri podcast-app).

Lajka oss på Facebook: https://www.facebook.com/Haveristerna/

Följ oss på Twitter: @myrannosaurus @mrhenko123 @skilleras

Glöm inte att betala oss via Patreon för extra material: https://www.patreon.com/haveristerna

Tjattra med oss på Discord: https://discordapp.com/invite/8jmZYR2

Haveristerna klipps oftast av @easedrop med musik av Dubmood (från och med avsnitt 35)

Vår logga är ritad av Christoffer Svanströmer: https://www.facebook.com/ChristofferSvanstromer/

“Efter att ha lyssnat på podden känns det som att man tagit del av ett indignerat antirasistiskt branschsnack där varenda perifer figur som någonsin skrivit en antirasistisk mening sågas brutalt. För många lyssnare är detta antagligen svårsmält, men för oss som är svaga för att hata på människor i grupp är denna sorts snack såklart oemotståndligt, och även om man känner sig rätt smutsig efter att ha lyssnat på nästan två timmars aggressivt malande av olika invektiv går det inte att värja sig mot tanken att jag kommer återkomma till Haveristerna flera gånger om.”

poddcentralen.com/sv/poddcentralen…24/haveristerna/