Pride måste få handla även om sex

Jag är dödsless på debatten om Pride där högerextrema, feministiska prussiluskor och inskränkta människor från annat håll gör gemensam sak i att kritisera om tåget verkligen är bra för BARNA och om det inte egentligen är onödigt att sexarbetare och kinksters ska få vara med.

Pride handlar till viss del om sex. Acceptera det. Det är liksom inte den homosexuella kärleken som förbjöds (vi kan inte lagföra tankar), utan den fysiska kontakter. Tror ni de flesta homofober skulle bli kränkta av att folk var platoniskt kära? Det är knullandet de inte gillar.

Detta gör att det kan finnas inslag i tåget som anspelar på sex. Inte faktiska sexakter, men rollspel, outfits och annat. Det är helt i sin ordning. Pride finns till precis för att de vars sexualitet eller könsidentitet ses som en avart ska få slippa skämmas för den. Under en dag om året, för vissa den enda dag på året de kan känna att samhället accepterar dem.

Majoriteten av tåget kommer att vara helt inoffensive för precis alla betraktare. Politiska förbund, Greenpeace i isbjörnskostymer, osv osv. Men vissa väljer att leta upp precis det som stör dem för att attackera det och antyda att det skulle vara ett samhällsproblem. Vilket, lustigt nog, är precis hur folk alltid smutskastat homos. Genom att försöka hävda att det är ett uttryck för dålig karaktär och hedonism som kommer att leda till samhällets förfall.

Sexarbetare har en självklar plats i Pride. Många av de som deltog i Stonewallupproret var sexarbetare. De förtrycks, skammas och skuldbeläggs också på grund av sexualitet. Oavsett om de trivs med sitt jobb eller inte.

Kinksters har också en självklar plats i Pride. Förutom att kulturen alltid varit rätt sammanknuten med gaykultur borde deras rätt att vara där bli uppenbar om du ser till paradens syfte. Fråga dig själv vilket som gör folk mer upprörda att se numera, ett homopar som pussas eller två samtyckande vuxna oavsett kön som gillar att klä sig i läder och spöa upp varandra?

Till de föräldrar som beklagar sig för att de kan tvingas förklara saker för sina barn om det skulle dyka upp ett bdsm-par som går i koppel eller dylikt vill jag säga följande:
A: Jobba på din föräldrakommunikation
B: Samhället är inte bara till för dig
C: Ta inte med barnen till Pride.

Att det sitter en massa cisheteros och gnäller för att Pride inte är anpassat för oss och era barn är IDIOTI. Hela jävla samhället är anpassat efter oss. Har ni problem med att Stockholms innerstad inte är Barnens Hus en dag om året, stanna hemma eller åk till Skansen. Det är mysigt så här års.

Seriöst. Det är inte samhällets jobb att uppfostra dina barn. Ni kan få ett gratistips av mig: Prata med ungarna. Förklara att vuxna leker.

Pride är fantastiskt FÖR att alla får vara det de är. För att det på ett uppfriskande osvenskt sätt får människor av alla typer att fira, skratta och ha kul ihop. Sluta förstöra det bara för att ni råkar ha en pinne i arslet (eller önskar att ni hade en men är för pryda).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *