Kevin Hart är en välkänd skådespelare som deltagit i ett stort antal filmer. Men han är även känd för att vara en av de bästa ståuppkomikerna. Hart föddes år 1979 i Philadelphia och började sin komikerkarriär genom att vinna komeditävlingar som anordnades runt om i New England på komediklubbar.

Det var dock först år 2000, när Hart fick en roll i serien Underclare, eller Panik i Plugget på svenska, som han verkligen började slå igenom. Serien varade endast under ett år men Kevin fick relativt snabbt fler roller i andra filmer som Scary Movie, Paper Soldiers, Little Fockers och Soul Plane. Samtidigt som han medverkade i filmerna fortsatte han att jobba med sin standup. Han kom bland annat ut med I’m a grown little man år 2008 och 2010 samt 2011 hade han premiär med showerna komedously Funny och Laugh at my pain.

Eddie Murphy

En annan amerikansk ståuppkomiker som också är lite mer känd för sina filmroller är Eddie Murphy. Murphy föddes år 1961 i Brooklyn, New York och blev en av SNL:s stora stjärnor under ett antal år på 1980-talet. Han har bland annat spelat in två shower, Raw och Delirious. Murphy valde dock att ta avstånd från ståuppkomiken och valde istället att satsa mer på sin karriär som skådespelare. Han har deltagit i filmer som Snuten i Hollywood ett, två och tre, Den galna professorn, Dr. Dolittle, Shrek, Norbit, En prins i New York, En vampyr i Brooklyn och många fler filmer.