Många personer anser att det är svårt att hitta bra komedifilmer, de säger att filmer från 80- och 90-talet är mycket bättre jämfört med filmer som tillverkats under de senaste åren. Men sedan finns det även personer som tycker helt annorlunda. De tycker att dagens filmer är mycket bättre än de äldre filmerna. Anledningen till dessa åsikter är nog en blandning av ålder på personen och vilken filmsmak de har. Du som letar efter några bra komedifilmer från 2010-talet har kommit rätt. Vi listar två av våra favoriter från 2010-talet här. Genom att klicka vidare på hemsidan kan du även hitta tips på ännu fler komedifilmer som är värda att se ifall ingen av dessa är något du känner dig speciellt intresserad av att titta på.

The Wolf of Wall Street

Denna kriminalkomedi hade premiär år 2013 och baseras på den sanna historien om Jordan Belfort, en börsmäklare med ett mycket starkt sinne för affärer. Filmen visar hur han använder sin intelligens och förmåga att manipulera andra tills han har ett riktigt framgångsrikt liv fullt med lyx, droger och pengar. Men en dag kommer lagen och knackar på hans dörr. Belfort spelas av Leonardo DiCaprio och du kommer även få möta Jonah Hill, Margot Robbie samt Matthew McConaughey.

Varför du bör se den här filmen:

Det finns flera anledningar till varför det här är en väldigt bra film. Om inte handlingen räcker för att locka dig, eller skådespelarna som är med, kan vi berätta att filmen regisserades av Martion Scorsese. Han bevisar med denna film att han även klarar av mer komiska filmer. The Wolf of Wall Street vågar vara kontroversiell och är både rolig samt lite tragisk. En sak du bör känna till är att trots att den här filmen går att kategorisera som en komedi är det även en seriösare film.

This is the End

Denna amerikanska komedifilm hade premiär 2013 och handlar om ett gäng kändisar som spelar parodiska versioner av sig själva. James Franco bjuder in bland annat Jay Baruchel, Jonah Hill och Seth Rogen till sin inflyttningsfest. Festen börjar bra men snart inträffar jordens undergång och vännerna måste göra sitt yttersta för att överleva apokalypsen. Det är en utmaning som visar sig vara svårare än de fyra vännerna kanske trott.

Varför du bör se This is the End:

Älskar du metahumor är detta filmen för dig. Skådespelarna spelar som sagt parodiska versioner av sig själva på ett sätt som gör det näst intill omöjligt att inte skratta. Handlingen är väldigt lätt att följa så om du föredrar filmer som tar lätt på jordens undergång är This is the End ett bra alternativ. Filmen är dessutom skriven och regisserad av Evan Goldberg och Seth Rogen.