Oavsett vilken filmgenre det gäller är det inte ovanligt för en film att passa in i fler än en genre. En favorit för många personer är actionkomedier, det är alltså en film som blandat action med roliga inslag. Här kommer några filmer inom genren actionkomedier som anses vara bland de bästa.

Rush Hour

Rush Hour hade premiär 1997 och i denna film kommer du möta Jackie Chan samt Chris Tucker i huvudrollerna. Filmen handlar om poliskommissarie Lee som skickas till USA från Hong Kong för att hjälpa till med att lösa kidnappningen av Soo Young, den kinesiska konsulent Hans dotter. Eftersom FBI, som också jobbar på fallet, inte vill att någon utomstående ska lägga sig i skickar de Lee med kriminalaren James Carter. Carter är en relativt arrogant polis och de två personerna kommer inte överens till en början. Men när de upptäcker att de blivit utnyttjade börjar de jobba tillsammans med att lösa fallet. Filmen är både fartfylld och rolig att titta på, det finns även uppföljare ifall du skulle vilja se mer av den komiska duon.

Ride Along

Ride Along är en amerikansk komedifilm med bland annat Kevin Hart och Ice Cube. Det är en ”buddy cop”-film, vilket står för att två personer med väldigt olika personligheter är tvungna att jobba tillsammans för att lösa ett brott.

Filmen handlar om Ben Baker. Han jobbar som en säkerhetsvakt på en high school men drömmer om att bli polis. Ben ser även fram emot att gifta sig med sin flickvän Angela, men måste först bevisa sig värdig för Angelas bror. Brodern, James Payton, jobbar som polis och tar med sig Ben på jobbet för att han ska få en chans att visa vad han kan. James vill ge Ben en chans att se hur en polis vardag kan se ut och förhoppningsvis få honom att ändra sig om att bli polis. Dagen blir dock inte riktigt som de hade tänkt sig.

Trots att det finns många filmer som har liknande handlingar är den här filmen värd att se. Kevin Hart och Ice Cube som duo är väldigt underhållande. Men som med polisdraman bjuder filmen även på en del action, vilket gör att du kommer fastna i handlingen. Det är alltså inte endast en komedi utan en riktig actionkomedi.