Att det finns gott om galet roliga manliga skådespelare och komiker är något de flesta känner till. Deras kvinnliga motsvarigheter är dock svårare att räkna upp. Det betyder dock inte att de inte finns. Här kan du läsa mer om komedivärldens roligaste och starkast lysande kvinnliga stjärnor. Bunkra upp med lite fredagsmys och häng med! Du får dessutom tips på en hel del komedier att förgylla helgerna med.

Rebel Wilson

Luta dig tillbaka i soffan med en flaska appassimento från vinoteket.com och njut av några riktigt bra komedier tillsammans med nära och kära. Den australiensiska komikern och skådespelerskan Rebel Wilson kommer nämligen inte att göra dig besviken. Skåla med appassimento till filmer som The Hustle, Bridesmaids eller Isn’t it Romantic. Listan på titlar är dock betydligt längre och du lär skratta dig genom hela helgen. I filmen The Hustle delar Rebel Wilson rampljuset med Anne Hathaway i rollerna som två fräcka kvinnor som har specialiserat sig på att lura miljardärer på pengar. Rebel Wilsons komik handlar mycket om ansiktsuttryck och kroppsrörelser. Hon skämtar en hel del med självbilden hos kraftiga kvinnor, men hon gör det med stil.

Whoopi Goldberg

En lista över kvinnliga komiker blir inte komplett utan den amerikanska skådespelerskan Whoopi Goldberg som slog igenom redan på 1980-talet. Sedan dess har hon levererat den ena roliga rullen efter den andra, som till exempel En värsting till syster, Jumpin Jack Flash och Ghost. Som komiker har Whoopi Goldberg en säregen ironisk stil som i kombination med ett rejält gapskratt går rakt genom bioduken. Förutom skådespeleriet har Goldberg även en karriär som författare och tv-personlighet.

Sarah Silverman

Liksom de andra kvinnliga komikerna ovan har den amerikanska komikern och skådespelerskan Sarah Silverman medverkat i en hel del komedier och tv-program. Hon har dessutom medverkat på stora tv-galor som standupkomiker. Hennes skämt har dock inte alltid uppskattas av alla och hon har fått en hel del kritik i media för olämpliga skämt om sex. Hennes filmer är dock så roliga att de måste nämnas. Den som vill skratta tills tårarna sprutar måste se Rent, Heartbreakers, School of Rock och Take this Waltz.

Melissa McCarthy

Den amerikanska skådespelerskan och komikern Melissa McCarthy slog igenom som den tokroliga väninnan Sookie i Gilmore Girls. Den numera världskända tv-serien banade väg för en hel del riktigt roliga filmer. I Identity Thief spelar McCarthy en fräck identitetstjuv som lever på att stjäla identiteter och spendera andras pengar. Andra titlar väl värda att se är till exempel The Happytime Murders och Superintelligence. Melissa McCarthys framgångar beror mycket på hennes roliga klumpighet och närheten till skratt. Med en sprudlande och bullrig personlighet har hon gjort sig ett namn i Hollywood som en av få riktigt talangfulla och roliga kvinnliga komiker.