Att jobba som komiker är kanske inte den vanligaste yrkestiteln. Men det finns några som etablerat sig för det svenska folket tack vare deras humor. Det finns många som är värda att nämna och i det här inlägget får du veta mer om några av dem.

Johan Glans

Johan Glans föddes år 1974 i Eslöv. Han gjorde sin debut som ståuppkomiker år 1994 och har blivit belönad med ett flertal fina humorpriser. Han har medverkat i ett flertal underhållningsprogram på tv. Till exempel parlamentet. Men vi har även kunnat se honom som skådespelare, till exempel i Ture Sventon och swedish dicks. Han har genom åren gett sig ut på ett flertal standup turnéer.

Robert Gustafsson

Robert Gustafsson föddes år 1964 i Katrineholm. Hans karriär tog fart redan i slutet på 1970-talet och i slutet på 1980-talet kunde vi börja se honom på tv. Han har medverkat i många tv-produktioner såsom parlamentet och time out. Förutom att han är en känd komiker är han också en skådespelare. Han har till exempel medverkat i Nilecity 105,6 och Morran och Tobias. Han har många gånger kallats för Sveriges roligaste man och fått många fina priser.

Babben Larsson

Babben Larsson föddes år 1956 på Gotland. Från början var hon skådespelare men i slutet på 1980-talet började hon med standup och blev snart en av Sveriges största komiker. Babben har deltagit i många underhållningsprogram. Till exempel bäst i test och parlamentet. Hon har också skådespelat i ett flertal produktioner till exempel i julkalendern mirakel.

Per Andersson

Per Andersson föddes år 1976 i Mölndal. Han slog igenom med humorgruppen grotesco och sedan dess har Per varit en stor del av underhållningen vi ser på tv. Han har till exempel medverkat i parlamentet och allsång på skansen. Han har genom åren gett sig ut på ett flertal standup turnéer.