Är du en person som trivs bra med att underhålla andra och får ofta uppskattning för det? Då är det kanske en bra idé att börja spela in humorvideos och lägga ut dem på nätet. Många tänker att det krävs massor av utrustning och att man ska ha många följare för att lyckas. Men om du har roligt och är genuin kommer tittarna att komma till dig. Om du känner att det är hög tid för dig att börja spela in humorvideos men inte vet hur du ska gå tillväga är det här inlägget för dig.

 

Kamera

Du behöver inte ha någon avancerad utrustning för att spela in dina videos till att börja med. Det första du behöver är en fungerande kamera. Idag är mobiltelefoner avancerade och så även dess kamera. Det duger bra att börja med att spela in videos med din mobiltelefon. Men om den mobilkamera du har börjar bli sliten kan det vara läge att köpa en ny. Du kan köpa en begagnad iphone för ett billigare pris och använda den till att börja spela in dina humorvideos.

Redigering

I många mobiltelefoner kan du redigera dina klipp direkt i telefonen. Men många tycker att det är bekvämare att redigera sina videos på datorn. I Apples datorer ingår imovie och i Windows ingår Windows movie maker där du kan redigera dina videoklipp. Videoredigeringsprogram ingår i de allra flesta datorer och det finns gratisversioner du kan prova på.

Uppladdning

Nästa steg är att ladda upp ditt videoklipp. Du kan välja att ladda upp ditt klipp på ett eller flera ställen. Till exempel Youtube, Instagram eller Tiktok. Bestäm själv om du vill satsa på alla tre samtidigt, eller välj ut ett. Fördelen med Instagram och Tiktok är att du kan använda dig av hashtags vilket gör det enklare för folk att hitta till dig. Några exempel på hashtags du kan använda i beskrivningen till ditt humorklipp är #humor #igenkänningshumor eller vad som beskriver ditt klipp bäst. När du har laddat upp ditt klipp kan du även be dina vänner, familj och bekanta att kolla in ditt klipp och om de vill dela det vidare.

Något som är viktigt att komma ihåg är att man sällan slår igenom på en natt. Fortsätt ladda upp klipp så länge du tycker det är roligt så kommer din publik att hitta till dig.