För 15-20 år sedan behövde man debutera på en stand up scen för att få in en fot i humorvärlden. Men numera kan vem som helst bli komiker om de är duktiga på att förmedla sin humor i videoklipp man kan lägga upp på sociala medier. Eftersom vem som helst kan göra det betyder det också att det är svårare att lyckas att nå ut. Därför behöver du sticka ut och i det här inlägget får du tips på några saker du kan göra för att sticka ut i mängden för att på så sätt få en större publik till dina humorklipp.

Hitta din grej

Det kan vara bra att testa sig fram för att lära känna sig själv som komiker genom att prova olika humorstilar. Men för att du ska sticka ut i mängden behöver du hitta din grej. När du väl har hittat din grej kommer det att bli enklare att hitta din publik. Gå igenom de komiker du följer på dina sociala medier och lägg märke till vad deras grej är. Till exempel så gör Instagramkomikern Dag Tolstoy enbart humorklipp som börjar med orden: folk som… och Instagramkomikern Lucas Simonsson tar på sig en långhårig peruk.

Tänk på bakgrunden

En del komiker står på en scen medan andra spelar in sina klipp i sin vardag. Något som inte är lika vanligt längre är videos där personen sitter framför kameran framför en enkel, men snygg bakgrund. Att fixa en enkel bakgrund är lätt då du bara behöver snygga tapeter för att sticka ut i mängden. Förutom att du kan sitta framför en snygg tapet kan du även investera i en tygskärm. Du kan variera tyget på din tygskärm och kan ha allt ifrån enkla, vita dukar till green screens som gör det möjligt för dig att klippa in dig själv i roliga miljöer. En annan sak som kan vara bra att tänka på när det kommer till bakgrunden när du spelar in dina videos är att det inte ska vara något som stör i bakgrunden. Det gäller både oljud men också eventuellt stök som gör att ditt klipp blir mindre trevligt att titta på.

Vinklar

Ett annat sätt att sticka ut när du gör dina humorklipp är genom att variera kamerans vinklar. Många brukar filma sina videos med kameran riktad framifrån eller snett framifrån. Det många glömmer bort är att det finns betyder fler vinklar man kan testa på för att på så sätt få videon att sticka ut i mängden. Det här med olika kameravinklar kan dock vara svårt, men om du öppnar din sökmotor och söker efter kameravinklar kommer du att se att det finns en hel del olika sorters kameravinklar du kan testa nästa gång du filmer ditt humorklipp.