Dagens humor skiljer sig rätt mycket från den som förekom i Sverige under 1990-talet. Många av de skämt som folk skrattade gott åt på den tiden anses idag vara kränkande. Komikerveteraner som John Cleese och Robert Gustafsson är några inom branschen som på senare år har gjort uttalanden om hur politisk korrekthet sätter käppar i hjulen för den som är verksam som komiker i dag.

Humor är också en viktig komponent i många videospel. Kanske extra viktig i spel till Nintendo Switch då Nintendo länge har haft en familje- och barnvänlig framtoning i sina spel. Nintendos bärbara spelkonsol har blivit mycket populär och har även kommit i en version med OLED-skärm, som ger riktigt bra bildkvalitet, för den kräsne spelaren. Konsolen samt spel till Nintendo Switch går att köpa på Webhallen, som även säljer tv-apparater som du kan koppla upp din Switch mot när du vill ha större bild.

NileCity

När du har tröttnat på att spela kanske du vill sätta på en svensk humorklassiker från det glada 90-talet på din nya tv. En riktig klassiker är NileCity 105,6 med Killinggänget (där bland annat tidigare nämnda Robert Gustafsson ingår), som senare även gjorde mockumentären Torsk på Tallinn, bland mycket annat. Både NileCity och Torsk på Tallinn går i skrivande stund att streama på SVT Play.

En annan 90-talsklassiker är Angne & Svullo som egentligen var ett barnprogram men även uppskattades av många vuxna för sin skruvade och ofta improviserade humor. När det gäller humor i radio fanns långkörare som Hassan. Det var ett program med bland annat Fredrik Lindström och Kristian Luuk där de busringde till olika företag, myndigheter och liknande.