Robert Gustafsson är en svensk komiker som föddes år 1964. Han föddes i Katrineholm men familjen flyttade till Skövde när Robert var 6 år gammal. Sin komikerkarriär började han på slutet av 1970-talet då han spelade på revy i Skövde tillsammans med komikern Runo Sundberg. Roberts första TV-uppdrag var barnserien Skrotnisse och hans vänner där han gjorde rösten till Skrotnisses son. Därefter fortsatte Gustafssons karriär med fler roller i barnprogram.

Men det är inte allt han varit med i. Han har även deltagit i olika teaterproduktioner och filmer. Han är förutom komiker även en skådespelare och manusförfattare. Efter att Gustafsson lämnade Skövde tog karriären verkligen fart.

En sak som Gustafsson är rätt känd för är att imitera andra kändisar. Det är något som gick att se när han medverkade i olika tv-program, filmer, serier och även när han medverkade i Allsång på Skansen. Gustafsson var också en av personerna som deltog då och då i Parlamentet, ett program där fyra personer, två i varje lag, tävlar mot varandra. Det är ett parodiskt politiskt käbbel mellan lag blått och lag rött. Det lag som anses ha varit roligast utses i slutet till vinnare.